Ξένες Γλώσσες - Prolingua

Έτσι τα παιδιά θα βλέπουν λιγότερο τηλεόραση!


Έτσι τα παιδιά θα βλέπουν λιγότερο τηλεόραση!
Ο χρόνος που περνούν τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα συνδέεται άμεσα με το πόσες ώρες κάνουν το ίδιο οι γονείς τους!
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το να βλέπουν τα παιδιά πολλές ώρες τηλεόραση μπορεί να βλάψει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική τους υγεία. Και όλοι οι γονείς ξέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να πείσεις ένα παιδί να μη δει άλλο ένα επεισόδιο της αγαπημένης του παιδικής σειράς. Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics επισημαίνει ότι ο καλύτερος τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά μας καλές συνήθειες σε ό,τι αφορά τη χρήση της τηλεόρασης είναι πρώτα να τις αποκτήσουμε εμείς οι ίδιοι.

Οι ερευνητές, αφού πήραν συνεντεύξεις από 1550 γονείς παιδιών ηλικίας έως 17 ετών, στη συνέχεια συνέκριναν πόσες ώρες έβλεπαν τηλεόραση οι ίδιοι και πόσες τα παιδιά τους. Φάνηκε λοιπόν πως ο χρόνος που περνούν οι γονείς μπροστά στη μικρή οθόνη επηρεάζει άμεσα το πόσο βλέπουν και τα παιδιά τους –μάλιστα η επιρροή αυτή είναι πολύ σημαντικότερη από άλλους παράγοντες, όπως ποιοι κανόνες που αφορούν την τηλεόραση ισχύουν στο σπίτι, σε ποιο χώρο είναι τοποθετημένη η τηλεοπτική συσκευή (αν, π.χ., τα παιδιά έχουν δική τους τηλεόραση στο δωμάτιό τους) ή πόσες ώρες παρακολουθεί όλη η οικογένεια μαζί κάποιο πρόγραμμα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, για κάθε ώρα που βλέπει ένας γονιός τηλεόραση, τα παιδιά του βλέπουν άλλη μισή. Ο καθορισμός συγκεκριμένου χρόνου τηλεθέασης που εφαρμόζουν από πολλούς γονείς έχει αποτέλεσμα, αλλά μόνο στις ηλικίες έξι έως έντεκα ετών, καθώς οι έφηβοι τείνουν να παρακολουθούν μία ώρα περισσότερο από όσο προβλέπει η «συμφωνία» που έχουν κάνει με τους γονείς τους.
Ο χρόνος που περνάει ένα παιδί μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης (αλλά και του υπολογιστή) έχει συσχετιστεί με προβλήματα όπως παχυσαρκία, κακή ποιότητα ύπνου και μειωμένες σχολικές επιδόσεις. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Σύλλογο Παιδιάτρων τα παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών δεν θα πρέπει να παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση, ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να βρίσκονται μπροστά από την οθόνη το πολύ έως δύο ώρες την ημέρα.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Βιέννης - Magister der Philosophie der Universität Wien.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Orientale της Νάπολης -Πτυχιούχος Ιταλικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας - Laurea di Dottore in Lingue e Letterature Straniere Moderne, Indirizzo Europeo - Istituto Universitario Orientale di Napoli.

ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΟΥΣΟΒΑ NATAΛIA

Απόφοιτος του τμήματος της Ρωσικής Φιλολογίας του Γλωσσολογικού Πανεπιστημίου Πιατιγκόρσκ - Pyatigorsk State Linguistic University.

ΠΛΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΣ

English Literature Bachelor of Arts Deree College Athens - μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College Sussex (Ηνωμένο Βασίλειο).

ΠΟΥΛΑΚΗ ΚΑΝΕΛΛΗ

Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών - μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Reading (Ηνωμένο Βασίλειο)

TEMΠEΛH PANΙA

Διευθύντρια Σπουδών - Κατόπιν σπουδών και εκπαίδευσης στο British Council μετεκπαίδευση στο Queen Mary's College - Univercity of Londononline-courses-children2

Εκπτώσεις στα δίδακτρα σε νέους μαθητές. Μαζί μας για την επιτυχία! 
Κιουταχείας 15 Βύρωνας
Τηλ. 210 7648686

prolingua